WhatsApp
Yükleniyor...

Ücretli, Ücretsiz en iyi SEO analiz araçları nelerdir?

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Blog Ücretli, Ücretsiz en iyi SEO analiz araçları nelerdir?
20 Şubat 2022, 14:11 0 Yorum 324 Okuma

En İyi Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Araçları
Anahtar sözcüklerin ne kadar arandığı, rekabetin ne derecede bulunduğu, hangi rakiplerin ilk sırada yer aldığı ve binlerce bulguyu SEO uygulama ları ile basitçe öğrenebilirsiniz. Üstelik bazıları ücretli iken bazıları bedavadir.

Ahrefs: SEO Anahtar Kelime Aracı
En fazla tercih edilen SEO aracı Ahrefs’dir. Sitenizin hangi sözcükler ile daha iyi sıralamada yer alabileceğini sizlere basitçe bildirir. Rakip analizi yaparak sitelerin kusurlarını site sahiplerine bildirir. Ahrefs kullanan şahıslar birkaç sözcük ve revizyon yaparak sitelerinin büyük bir gelişme gösterdiğini ve bu vasıta ile çok hızlı büyüdüğünü belirtiyor.

Google arama konsolu (search console)
Düşünün ki Ahrefs, Google arama konsolundan dahi daha iyi. Bu amaçla bir kez daha vurgulamak istedik. Fakat Ahrefs ücretli bulunduğu amacıyla, bedava SEO aracı arayanlar Google search console tercihini yapabilir. Google arama motorunun bütün kullananlara bedava olarak vermiş bulunduğu SEO eksperı ve web yöneticilerinin olmazsa olmaz kullanacağı uygulamalardan biridir. Disallow link, url denetimi, sürat denetimi, performans denetimi, anahtar sözcük denetimi gibi çoğu özelliği inceleyebilirsiniz. Veriler direkt olarak arama motorunun kendisinden gelmektedir.

SEMRUSH
Ahrefs gibi Semrush da sitenin ne halde bulunduğunu, rakiplerinin kimler bulunduğunu ve özetle karşılaştırma yapma konusu ile ilgili son derece tesirlidir. Web sitelerin trafiğini, anahtar sözcüklerini ve tesir alanlarını karşılaştırma konusu ile ilgili son derece iyidir. Ücretli bir SEO aracıdır.

KWFinder
Düşük aranma hacimli ve uzun kuyruklu makaleleri bulmanızı ve makalelerin başlıklarını basitçe çıkarmanızı destekleyen bir SEO aracı aradığınızda size KWFinder öneririz. Uzmanlar, en muhteşem anahtar sözcükleri bulmak ve geri bağlantılar ve SERP (Arama Motoru Sonuçları Sayfası) ile ilgili analiz raporları çalıştırmak amacıyla bu SEO uygulamasını kullanır.

Moz Pro: SEO Yazılımı
Uzmanların kullandığı en çok SEO vasıtalarından biri MOZ pro’dur. Anahtar sözcük önerileri ve website karşılaştırmaları amacıyla bu uygulama sizler için son derece ideal. Web sitenizin nasıl performans gösterdiğine ve aynı vakitte onu nasıl iyileştireceğinize dair harika veriler edinebilirsiniz.

Ubersuggest: Anahtar Kelime İzleme Aracı
Ücretsiz bir SEO aracı bulamayanlar amacıyla önerilerimizden biridir. Anahtar sözcükleri ve bunların arkasındaki arama amacını belirlemenize yardımcı olan ücret istemeyen bir anahtar sözcük bulma aracıdır.

6 SEO aracından dilediğinizi seçebilirsiniz. Dilerseniz en iyi ve ücretli olan SEO uygulamalarından birini ve isterseniz de ücret istemeyenler içerisinden birini tercih edebilirsiniz. SEO analiz raporu çıkartmak amacıyla çok fazla uğraşmak yerine bir SEO aracından destek alabilirsiniz. Genellikle SEO konusu ile ilgili ne gerçekletireceğini bilmeyenler yol göstericileri olarak bir SEO aracı kullanmalı. İlk başlangıç aşamasında ücret istemeyenler ve sonrasında ücretliler tercih edilebilir. SEO analiz Google sıralama yarışması yarışmacıları ve SEO Stratejisi planlayan her bireyin bu ve aynısı SEO analiz vasıtalarını kullanmalarını öneriyoruz.

İster çok eksper bir SEO eksperı, İsterse de yeni başlayan bir SEO Çalışanı olsun şayet bir SEO Kampanyası yürütüyorsanız Olmazsa olmaz SEO analizi ve nihayetinde başarılı ve süratli olması adına SEO vasıtaları (SEO TOOL) ile gerçekleştirme mümkün. Sizler amacıyla bu yazıda en iyi SEO analiz vasıtalarının oluştuğu bir liste meydana getirmek istedik.

Yeni başlayanlar amacıyla SEO çalışmalarında profesyonelleşmek hiç de basit değildir. Fakat SEO çalışmalarına destek veren en iyi SEO vasıtaları bulunması son derece basit. Yüzlerce SEO aracı bulunduğu için hangisinin daha iyi bulunduğunu incelemeye lüzum kalmadan listemize göz atabilirsiniz.

SEO Araçlarını niçin kullanmalıyız?
SEO analizi gerçekleştirme herkes için basit değildir. Bunun yanı sıra sitenin güzergâhında ilerlerken hatalı yola sapmamanız amacıyla doğru anahtar sözcüklerin bulunması da kimi zaman sıkıcı olabiliyor. Bu amaçla çoğu birey SEO uygulamalarını kullanmayı tercih ediyor. Rakiplerinizin karşısında nasıl bulunduğunuz, hangi yolu izlemenizin daha iyi olacağı ve en büyük fırsatların nerede bulunduğunu öğrenmek amacıyla bu uygulamaları kullanmak gerektir.

Herkes bir internet sitesine sahip olmuyor. Bazıları onlarca siteyi aniden yönetip çalışmalarını kendi başına gerçekleştirme istiyor. Ki bunu iyi bir şekilde gerçekleştirenler de var. Elbette bu en iyi SEO vasıtaları kullanılarak yapılmaktadır.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum