WhatsApp
Yükleniyor...

Online itibar yönetimi

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Blog Online itibar yönetimi
23 Mart 2022, 22:44 0 Yorum 369 Okuma

Dijital itibar artık herkes için önemli.Evet eskiden mahalledekiler ne der,ailemiz ne der,okuldakiler ne der derdik değil mi ama artık dijital çağda yaşıyoruz ve online yani dijital itibarımız bizim için çok önemli. Çünkü herkes sosyal medyada,herkes internette geziniyor ve yaptığımız paylaşımlara dikkat etmemiz gerekli.Yanlış bir paylaşımımız başımıza iş açabilir ve bizi çok zor durumda bırakabilir. Peki diyelim ki bir sebebten dolayı haber sitelerine düştünüz ve birilerinin okumasından rahatsızsınız ne yapacaksınız?Veya yanlış bir paylaşım yaptınız ama hesaba erişiminiz yok silemiyorsunuz,firmanız hakkında art niyetli kişiler asılsız kötü yorumlar yapıyor ve siz onlardan rahatsızsınız,erişiminizin olmadığı sosyal medya hesabımı kapatamıyorum ne yapmalıyım diyorsanız sizler için hizmetlerimiz var. Artık bunlar sizin için dert değil sosyal medya hesaplarınızı erişiminiz olmasada kapatıyoruz,veya kapanan hesaplarınızı açıyoruz,şifrenizi mi unuttunuz onuda hallediyoruz,sizin ve firmanızın hakkında kötü yorum veya haberler mi var onları siliyoruz. Sitemizde buradan hizmetler kategorimizden bütün ihtiyaçları karşılayabilrisiniz veya burayı tıklarsanız online itibarınızı kurtarabilrisiniz. Öncesinde aşağıda ki online itibar nedir onu okuyun isterseniz.

Online İtibar Yönetimi Nedir?
Online İtibar Yönetimi;Online itibar, kurumsal ya da bireysel firmaların internet aleminde gerçekleştirdikleri hareketlerin ne şekilde algılandığını, insanlar ve başka firmaların bu firmalar amacıyla ne gibi tutumlar izlediğini gösteren bir algıdır. Online itibar idaresi de bu algıların yönetilmesindeki en büyük yapıdır. Online itibar idaresinin meydana çıkmasındaki asıl neden; teknolojik gelişmelerin neticesi olarak yükselen internet ve sosyal medya tüketimi yardımıyla her düşüncenin rahat bir biçimde dile getiriliyor olmasıdır.

İnsanların ürün ya da hizmetler ile alakalı düşüncelerinin hiçbir denetime tabii tutulması firmaların devleşmesini sağlayabiliyorken, zedelenmesine de sebep olabilir. Bu yüzden itibar idaresinizi çeşitli bir biçimde yürütmelisiniz. Online itibar idaresini kendiniz yapabileceğiniz gibi bu hizmeti veren eksper bir ajanstan, egegen gibi destek alabilirsiniz.

Online İtibar Yönetimi İçin Kullanılabilecek Yöntemler
İnternet pazarında firmanızla alakalı oluşturulan pozitif yorumları öne çıkartarak itibarınıza katkıda bulunabilirsiniz. Negatif oluşturulan yorumları ise doğru bir şekilde yöneterek algınızı koruyabilirsiniz. Aşağıda size anlatacağımız yollarla çevrimiçi itibar idaresinize katkıda bulunabilirsiniz.Veya bu yöntemleri eksper yapacak bir çevrimiçi itibar idaresi firmasından hizmet alabilirsiniz.

SEO ve SEM İle Online İtibarınızı Destekleyin:Herhangi bir ürün ve hizmet satın alacak olan internet kullanıcılarının % 80’i ön araştırmanı arama motorları üzerinden yapmaktadırlar. Arama motoru optimizasyonu ve pazarlaması yardımıyla markanızı bulamayan bireylerin ilk sayfada önlerine çıkacak olan neticeleri denetim altına alabilirsiniz. Eğer markanız ile alakalı negatif bir yorum varsa bu yorumu öteleme ihtimaline sahip olursunuz.

İçeriklerinizi Optimize Edin:Online itibar idaresinin en mühim dalı internet sitesidir. Ürün ve hizmetleriniz ile alakalı olumsuz yorumları olumlu yöne çevirebilmeniz amacıyla içerikleriniz büyük ehemmiyet taşır. İçerik oluşturma stratejinizi amaç kitlenizi göz önünde bulundurarak belirlemelisiniz. Hem de aradıklarının tümünü bulacaklarını bir içerik düzenlemesi yapmalısınız.
Sosyal Medyada Aktif Olun:Sosyal medya çevrimiçi itibarın sağlanmasındaki en mühim kanallardandır. Bunun bilincinde olan pek yüksek firma bundan sonra sosyal medyayı aktif bir biçimde kullanıyor. Fakat bundan sonra aktif olmak değil, internet kullanıcılarıyla diyalog kurmak da gerekiyor. Eğer firmanıza dair olumsuz bir fikiri yönetmek istiyorsanız amaç kitlenizle direkt olarak etkileşim kurmaktan kaçınmayın.

Dijital PR:Online platformlarda hakkınızda oluşturulan yorumları, görüş ve talepleri takip ederek dijital PR stratejinizi belirleyebilirsiniz. Firmanızla alakalı kampanyaları, hakkınızdaki haberleri, projeleri ve etkinlikleri çevrimiçi ortamdan duyurmalısınız.
Hukuki Yollara Başvurun:Hiçbir firma kendisi ile alakalı oluşturulan olumsuz yorumlardan hoşnut olmaz. Bu yorumlar engellenemez fakat firma ile alakalı çıkan asılsız ve yalan haberler amacıyla belli yaptırımlar uygulanabilir.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum