WhatsApp
Yükleniyor...

Microsoft

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Blog Microsoft
23 Mart 2022, 22:47 0 Yorum 315 Okuma

internet Explorer için son uyarı

Microsoft yönünden tasarlanan bir internet tarayıcısı olan Internet Explorer, ilk olarak 16 Ağustos 1995 senesinde kullanıcıların hizmetine sunulmuştu.

Windows'a yerleşik durumda gelmesinden ötürü tarayıcı piyasanın büyük bir kısmını bir vakitler elinde sahip olan Internet Explorer, daha sonra Chrome, Firefox ve Opera gibi tarayıcıların tanınmış duruma gelmesi ile yarışta olabildiğince geride kaldı.

MICROSOFT ARTIK DESTEK VERMEYECEK
12 Ocak Ayı 2016'dan bu yana yalnızca Internet Explorer 11 versiyonuna destek veren Microsoft, önümüzdeki haziran ayında bütün versiyonlar amacıyla desteği kesecek.

Böylelikle milyonlarca insanın Chrome, Firefox ya da Opera'yı indirmek amacıyla kullandığı Internet Explorer, tarihin tozlu raflarındaki konumunu alacak.

MICROSOFT'TAN SON BİR UYARI DAHA GELDİ
Desteğin sonlanmasına birkaç ay kala şirket, duruman tarayıcıyı kullanıcılara yönelik bir hatırlatma yayınladı. Microsoft'un yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Daha evvel duyurulduğu gibi, Windows'ta Internet Explorer'ın geleceği Microsoft Edge'de. Internet Explorer modu (IE modu), Microsoft Edge içerisinde eski tarayıcı desteği sağlıyor. Bu nedenle, Internet Explorer 11 (IE11) masaüstü uygulaması, Windows 10'un belirli versiyonları amacıyla 15 Haziran 2022'de kullanımdan kaldırılacak.

Bu, IE11 masaüstü uygulamasının bundan sonra desteklenmeyeceği ve daha sonra bir kullanıcı buna erişmeye çalışırsa Microsoft Edge'e yönlendirileceği manasına geliyor."

Okuyucu Yorumları

0 Yorum