WhatsApp
Yükleniyor...

Linux VPS Hakkında

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Blog Linux VPS Hakkında
14 Şubat 2022, 15:56 0 Yorum 487 Okuma

Linux VPS sunucu'nun üstünlükleri nelerdir?

Linux VPS Sunucumuz ile, tamamiyle izole olabilirsiniz. Kök erişimli olarak, dilediğiniz herhangi bir programlamayı yükleyebilirsiniz. Linux VPS ayrı olarak size garantili kaynaklar sunar; ne olursa olsun, CPU, RAM, HDD ve VPS paketinize bölünen bant genişliği daima uygulamalarınız için kullanmak mümkün olacaktır. Ek bedava olarak size kalifiye sunucu'nun bütün özelliklerini ve fonksiyonlarını sunar.

Linux VPS hizmetinde hangi işletim sistemleri var?

Sunucu Altyapısında CentOS, Ubuntu, Debian ve bütün türevleriyle Linux VPS Sunucular desteklenmektedir. Bu hizmetimizde Windows ne yazık ki yok bunun için Windows Vds sayfamıza göz atmanız gerekmektedir. Bütün işletim sistemlerini basit idare panelimiz vasıtası ile dilediğiniz vakit değiştirebilirsiniz. Ayrı olarak trafik takibi ve kök erişim müsaadeyi mevcuttur.

VPS mi, VDS mi: Hangisini Seçmeliyim?

VDS’in esas üstünlüğü trafiğe bakılmaksızın sunucuda herhangi bir gecikme yaşanmaması. Kaynaklar sabit bulunduğu için, başka birimlerin kaynakları ihlal edilemiyor. Ama VDS hudutlu kapasitede donanıma kurulabildiği için VPS’e nispeten henüz pahalı. Düşük ölçekli kullanıcılar için VPS bu sebepten yeterlidir ve siteleri etkilenmeyecektir. Seçiminizi buna bağlı olarak yönlendirebilirsiniz.

VPS ile VDS arasında ki farklar nelerdir?

VPS’te kaynaklar birlikte toplanıyor ve program her tek kalifiye server için bunları denk oranda paylaştırıyor. Her ne kadar kimi sınırlar olsa da, donanımın aslında barındırabileceğinden daha fazla yük almasını sağlıyor. VDS’te ise kaynaklar site için donanımsal olarak bölünmüş ve ayarlanmış tek şeklinde paylaştırılıyor. Başka bir deyişle o donanımın realite kapasitesini aşamıyor ve başka sitelerle bu donanım paylaşılmıyor.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum