WhatsApp
Yükleniyor...

Canva

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Blog Canva
20 Şubat 2022, 16:59 0 Yorum 374 Okuma

Canva Nasıl Satın alınır ?

Canva öğrenci paketi almak istiyorsanız sizler için sitemizde ömür boyu kullanabileceğiniz hemde sınırsız şekilde canva öğrenci ve canva öğretmen paketerimiz bulunmaktadır.

Canva öğrenci (edu) satın almak istiyorsanız tıklayın, Eğer öğretmen paketimizi almak istiyorsanız lütfen burayı tıklayıp satın alabilirsiniz.

Canva Nedir, Nasıl Kullanılır?

Canca, bedava bir internet tabanlı dizayn uygulamasıdır. İnfografik, poster, sunum, davetiye, kart, reklam ya da sosyal medya gönderileri gibi çoğu görseli eksper bir şekilde hazırlamanıza yardımcı olur. Tasarım bildiğiniz üzere göreceli bir kavram. Elbette birtakım kuralları var ama esasında hayal gücüne bağlı. Arada sırada istediklerinizi söylemenize karşın “işte budur” demek zaman alır.

Tasarım bilmiyor olmanız da bu “işte budur”a ulaşamamanıza bir faktör olabilir. Canva, size tam olarak bu hususta destek sağlıyor. Canva’yı kullanabilmek amacıyla mucize dizayn verilerine sahip olmanıza lazım yok. Program esasen Türkçe ve amacıylae girdiğiniz anda kullanım yalınliği sağlıyor. Sizin yapmanız lazımen hayal gücünüzü çalıştırmak ve bütün bunları zAhmetsizce dizayna dökmek.

Canva’nın tüketimi son derece yalıntir. Önce yapmanız lazımen Canva’nın resmi internet adresine giriş yapmak. Karşınıza çıkan üyelik bilgilerini girmek ve sonrasında üyelik kimliğinizi oluşturmak. Kısa süren bu işlemin sonrasında Facebook ile bağlan sekmesini kullanabilmeniz olası böylece üyelik süreçlerini daha da yalınlaştırmanız olası olur.

Web tabanlı uygulamalarda en can sitresli şeylerden biri devamlı e-bülten ya da reklam gönderimi. Güzel haber şu ki Canva’da bu tip yaptırımlar yok. Program size devamlı bir şeyler satmaya çalışmıyor ya da dizaynlarınıza bir limit koymuyor. Üstelik dizaynlarınıza logo ve fotoğraf ekleyebilir ve amaç kitlenize daha iyi erişim sağlayabilirsiniz. Canva’nın bedava bir dizayn uygulaması bulunduğu verisini de verelim.

Canva nasıl kullanılır?

Canva ile neler yapabilir sorusuna cevap verelim. Yukarıda sözünü ettiğimiz gibi afişler, sunumlar, infografikler, sosyal medya gönderileri ve yüksek daha çoğu bir tık ötenizde. Canva geniş bir kütüphaneye sahiptir. Bazı görseller bedava, birtakımları ücretlidir. Eğer hazır bir şablon kullanmak dilerseniz “Düzenler” sekmesinden pek yüksek şablona erişebilirsiniz. Bileşenler sekmesi sizi dizaynınıza görsel, şekil, satır, grafik, çerçeve vb. gibi eklentiler ek edilmesi amacıyla yönlendirecektir.

Metin sekmesinden metin ekleyebilir ve detaylı makalelar ve değişik stiller ile metin kutularına ulaşabilirsiniz. Arka plan sekmesi, dizaynınıza şık bir plan katmanız amacıyla size alternatifler sunacaktır. Son sekme ise yüklemelere sekmesidir. Kendi görsellerinizi yüklemenize imkân tanır. Paylaş butonu ile dizaynınızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Yanı sıra görselinizi PDF ya da PNG olarak kaydedip, mail içerisinde da paylaşımını gerçekleştirebilirsiniz.

Canva poster nasıl hazırlanır?

Canca ile poster (afiş) hazırlamak sadece birkaç adımdan ibaret. Sürükle-bırak özellikli poster oluşturucu yardımıyla aradığınız görüntüye ulaşmanız yüksek yalın ve hızlı. Canva poster oluşturucusunda pek yüksek şablon sizi bekliyor. Yalnızca birkaç adımda süratlice poster tasarlayabilirsiniz. Bunun amacıyla alttaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

1- Boyuta karar verin. Bunun amacıyla dilerseniz standart hazır poster boyutları mevcuttur. Bunlardan birini seçebilir ve posterinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz.
2- Poster şablonu seçin. Bunun amacıyla gene durumu hazırda tespit edilen şablonlardan destek alabilirsiniz. Burada önceliğiniz vermek dilediğiniz mesaj ve amaç kitleniz. Program size şablon örnekleri verir fakat son karar sizin.
3- Şimdi sırada posteri kişiselleştirmede. Eklemek dilediğiniz görselleri ekleyin ya da stok kütüphanesinden seçin. Bazılarının ücretli bulunduğu verisini de geneleyelim. Renk ve makale tiplerini değiştirme imkanını da var.
4- Mesaj bölümü. Şimdi buraya kendi mesajınızı ekleyin. Mesaj kısmı tamamiyle lazımsinimlarınıza yönelik.
5- Tasarımınız tamamlandı. Şimdi yapmanız lazımen dizaynı indirmek, yazdırmak ya da paylaşmak!

Hazırlayacağınız özel posterler dizayn becerilerine lazımsinim duymaz. Çevirimiçi poster oluşturucusu ile kısa ve yalın kullanım yalınliği dağlar.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum